Литва буде бойкувати рішення УЄФА

Литва буде бойкувати рішення УЄФА

Литовська футбольна федерація зробила заяву з приводу рішення УЄФА зняти заборону на участь молодіжних збірних росії (U-17) у міжнародних змаганнях.

Інформація про це з’явилася на сайті федерації футболу Литви.

«Таке рішення УЄФА було дещо несподіваним, але наша позиція з цього питання абсолютно не змінилася – ми не вважаємо, що будь-які російські збірні або клуби повинні мати можливість виступати в міжнародних змаганнях на цей момент. Навіть попри те, що вони не використовуватимуть прапор країни, гімн чи іншу національну символіку і гратимуть на нейтральних полях. Сьогодні ми мали багато розмов з представниками інших членів УЄФА, і вони теж не схильні погоджуватися з таким рішенням», – йдеться в заяві федерації.

Литовська футбольна федерація зазначила, що продовжує залишатися на своїх попередніх позиціях – ми засуджуємо військові дії Росії в Україні і можемо запевнити, що ми не зіграємо з російськими футболістами на сто відсотків, навіть якщо це буде визначено жеребкуванням одного або інший турнір.

«Якщо так трапиться, що наша і російська молодіжні збірні зіграють в тому чи іншому турнірі нічию, наші футболісти не вийдуть на поле, незалежно від того, які санкції за це можуть бути з боку федерації і незалежно від того, де повинен проходити матч», – зазначено у заяві.

Вони також зауважили, що підтримують федерації України, Англії, Латвії й інших команд, які вже публічно заявили, що їхні футболісти не зіграють проти збірної росії.

Поділитись