Джоковичу дозволили залишати готель заради трансляцій його судових слухань

Джоковичу дозволили залишати готель заради трансляцій його судових слухань

Австралійський суддя Ентоні Келлі 10 січня дозволив сербському тенісистові Новаку Джоковичу, який заперечує законність анулювання його візи, залишити готель для мігрантів для перегляду трансляцій слухань.


«Відповідач (голова МВС Австралії Керен Ендрюс) повинен докласти всіх зусиль, щоб доставити заявника на місце, вказане його адвокатами, і дозволити йому залишатися там до завершення кожного слухання, а також забезпечити його безпечне повернення [в готель] після засідань» , – зазначив суддя під час засідання.

6 січня прикордонна служба Австралії анулювала візу першій ракетці світу — тенісисту з Сербії Новаку Джоковичу, який прилетів на цей же турнір Australian Open через помилку в оформленні візи. За даними ЗМІ, Джокович намагався потрапити до країни типу візи, яку не можна отримати з медичним відведенням від щеплення проти COVID-19.

Адвокати спортсмена тоді повідомили про намір серба оскаржити це рішення. На час слухань Джоковича помістили у спеціальний готель іммігрантів.

Скандальну ситуацію прокоментував прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон. Він повідомив, що дії прикордонних служб країни були справедливими, оскільки правила для в’їзду до країни діють всім однаково.

Президент Сербії Олександр Вучич, у свою чергу, пообіцяв, що влада країни боротиметься правовими методами за тенісиста.

6 січня МЗС Сербії висловило усний протест послу Австралії Денієлу Емері через «неналежне ставлення» австралійської влади до Новака Джоковича.

Поділитись