Зустріч Бербок та Сійярто закінчилася скандалом

Зустріч Бербок та Сійярто закінчилася скандалом

Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок та її колега з Угорщини Петер Сійярто посперечалися через питання банку OTP та блокування допомоги Києву.

Про це пише оглядач Politico Якопо Барігацці.

Чотири дипломати підтвердили факт сварки міністрів Німеччини та Угорщини під час зустрічі у Брюсселі через роль угорського банку у конфлікті в Україні. Журналіст стверджує, що Бербок дорікнула Сійярто за відмову схвалити додаткову військову допомогу Києву з боку Європейського Союзу. Вона також процитувала якісь «неуточнені повідомлення» про угорський банк OTP, намагаючись викрити міністра Угорщини у порушенні міжнародного права. Більш детальної інформації оглядач не надав.

Барігацці зазначив, що Будапешт відкинув усі звинувачення та вказав на неточність звітів, на які посилався Берлін.

Раніше Петер Сійярто заявив, що Будапешт планує виступати проти виділення 500 мільйонів євро із Європейського фонду світу на озброєння України. Він має намір стояти на своєму доти, доки ОТП фігурує у списку «спонсорів війни».

До цього Українське національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) внесло банківську групу Угорщини до цього списку, звинувативши у пільговому кредитуванні армії РФ.

Поділитись