Зупинилось вже 50 будівництв з початку карантину

Зупинилось вже 50 будівництв з початку карантину

Через карантин зупинились 50 об’єктів житлового будівництва, а більшість з тих забудовників, які не зупинили роботи на майданчиках, мусили уповільнити їх динаміку.

В Києві та Київській області з початку введення карантинного режиму, було призупинено не менше 50 різних об’єктів житлового будівництва. Про це розказав Віталій Пукіш, представник відомої будівельної компанії, пише budport.com.ua.

А більшість з тих забудовників, які не зупинили роботи на майданчиках, мусили уповільнити їх динаміку, збалансувавши її з попитом на житло, а також розміром власних резервів для продовження будівництва.

«Маю зазначити, що динаміка продажів будівельних матеріалів в березні для нас все ще була стабільно високою. Однак вже у квітні ми зафіксували зменшення продажів основної будівельної продукції (бетон, залізобетон і ФЕМ) в середньому на 30% в порівнянні з показниками за аналогічний період минулого року», — уточнив він.

За прогнозами, попит на об’єкти житлової нерухомості, як і активність забудовників почне поступово відновлюватися в третьому кварталі 2020 року, якщо в кінці другого кварталу карантинні заходи будуть ослаблені достатньо, щоб повернення до нормального життя спонукало людей інвестувати в житло.

«Відповідно, ми очікуємо, що слідом за активізацією робіт на будівельних майданчиках великих забудовників, відновиться і попит на основні групи будівельних матеріалів», — сказав Віталій Пукіш.

Поділитись