ЗСУ завдали ударів по російській військовій базі в анексованому Криму

ЗСУ завдали ударів по російській військовій базі в анексованому Криму

Українська військова розвідка ГУР повідомила, що в п’ятницю український безпілотник вразив російську військову базу в глибині анексованого Криму, тоді як жителі повідомили про жертви, вибухи та перекриття дороги.

Про це повідомляє Reuters.

Рано в п’ятницю Росія повідомила про один із найбільших скоординованих українських повітряних нальотів над контрольованою Росією територією, але заявила, що системи протиповітряної оборони збили всі 42 безпілотники, які атакували Крим, перш ніж вони змогли вразити свої цілі.

Представники української розвідки заявили, що напад завдав російській 126-й бригаді берегової оборони, яка базується в Перевальному, місті, розташованому більш ніж за 200 км (120 миль) від території, контрольованої Україною.

«Ми підтверджуємо, що влучення було», – заявив речник ГУР Андрій Юсов, повідомляє українське видання Liga.Net.

Москва анексувала український Крим у 2014 році, оголосивши його територією Росії. Сполучені Штати заявляють, що підтримують українські атаки на російські військові цілі на Чорноморському півострові, тому що він повинен бути демілітаризований.

«Людям – не лише на материковій частині України, а й у Криму – потрібно пам’ятати та вірити, що наша перемога та їхнє визволення не за горами», – сказав про п’ятничний страйк голова військової розвідки України Кирило Буданов.

Мешканці Перевального в додатку для обміну повідомленнями Telegram повідомили, що чули вибухи з військової бази, і назвали жертви.

«Двоє людей загинули на полігоні, одного у важкому стані доставили в лікарню. Це інформація зверху, з полігону», – сказав користувач під ніком Abdul Has, на фото якого зображений чоловік у камуфльованій формі.

Інший користувач, Влад Місцевий, повідомив, що приблизно одна людина загинула.

«Чому закрили ворота у військове містечко?» — запитала користувач Юлія Юлія.

Інший житель із позивним Ліс попросив інших не розголошувати інформацію.

«Мешканці Перевального, дуже рекомендую – не пишіть тут, що і як сталося», – написав Лис. «Цим ми допомагаємо їм вести вогонь у майбутньому».

Поділитись