ЗСУ відбили ворога на Харківщині

ЗСУ відбили ворога на Харківщині

На Харківщині українським Силам оборони вдалося провести контратаки біля населеного пункту Піщане та південніше.

Про в ефірі Еспресо розповів генерал-лейтенант Ігор Романенко, засновник Благодійного фонду «Закриємо небо України» та заступник начальника Генштабу ЗСУ (2006-2010 рр.).

«На Харківщині, попри плани ворога захопити Куп’янськ та Куп’янськ-Вузловий, нашим військам вдалося провести контратаки навколо Піщаного та південніше. Є позитивна перспектива, адже противник намагався розрізати наше угруповання, щоб захопити Куп’янськ та Вовчанськ. Якби це вдалося, ворог міг би зайти в тил і фланг нашого угруповання. Тому останнім часом і відбулися відповідні позитивні дії Сил оборони України щодо покращення ситуації», – зазначив він.

Також Романенко підкреслив, що за участі підрозділів ГУР та інших частин вдалося покращити ситуацію на напрямку Липців, а біля Глибокого зафіксовано просування українських сил.

Водночас генерал зауважив, що у Вовчанську бої загострилися, ворогу вдалося захопити агрегатний завод. Там тривають запеклі сутички. Ситуація на Харківщині та Курщині дуже динамічна. Противник намагається створити буферну зону з травня 2024 року, але українські війська сформували власну буферну зону, зруйнувавши військовий хаб окупантів у Суджі. Боротьба за контроль цієї зони триває.

Поділитись