ЗСУ: Росія закріплюється у Сєвєродонецьку та наступає на Донецькому напрямку

ЗСУ: Росія закріплюється у Сєвєродонецьку та наступає на Донецькому напрямку

Російські війська закріплюються у центрі Сєвєродонецька.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

На Донецькому напрямку підрозділи ЗС Росії за підтримки авіації основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій.

З метою нанесення втрат та виснаження особового складу українських військ Росія здійснює вогневу поразку вздовж лінії зіткнення з мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Російські війська провели ремонт залізничного мостового переходу у районі населеного пункту Куп’янськ на відновлення логістичного постачання залізничною гілкою Куп’янськ – Лиман.

На Лиманському напрямі російські війська посилили підрозділи та перегрупували їх. За підтримки вертольотів Ка-52 ведеться наступ у напрямку Лиман – Старий караван, бойові дії продовжуються. На Сєвєродонецькому напрямку Росія вела штурмові дії у північних, південних та східних районах міста Сєвєродонецьк, окремими підрозділами досягла успіху, закріплюється у центрі міста.

Водночас, на Бахмутському напрямку Росія намагається витіснити підрозділи українських військ із позицій у районах Білогорівки та Врубівки.

На Запорізькому напрямі Росія проводила інженерні роботи з удосконалення фортифікацій другої лінії оборони.

На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямах російські війська утримують зайняті позиції, завдають вогневої поразки з мінометів та ствольної артилерії.

На Південнобузькому напрямі Росія основні зусилля зосереджує утриманні зайнятих і створення додаткових рубежів оборони.

Поділитись