ЗСУ прорвали російську оборону на заході Курської області

ЗСУ прорвали російську оборону на заході Курської області

У четвер українські військові за підтримки БпЛА і танків прорвали російську оборону вздовж кордону приблизно за 30 км на захід від українського плацдарму площею 640 квадратних км у Курській області.

Про це повідомляє видання Forbes.

Несподівана українська операція, яка по суті є менш масштабним повторенням українського вторгнення в Курськ 6 серпня, мала набагато більший успіх, ніж свідчили початкові дані, зазначає видання.

Початкові свідчення вказували на те, що українці прорвали прикордонну оборону — окопи і бетонні танкові загородження, однак наштовхнулися на жорсткий російський опір. Кремль заявив, що його війська нібито відбили атаку.

Однак українська безпілотна група Khorne, яка підтримувала операцію з прориву, відкинула заяву Кремля і розкритикувала ЗМІ, які висвітлювали операцію. Як доказ того, що прорив був вдалим, військові опублікували відео, на якому зображена українська колона броньованої техніки, що на великій швидкості їде дорогами, які ведуть до міста Веселе.

«Ми просунулися в нові райони, на кілометри, вглиб росії. Група російських призовників, яка налічує тисячі, ризикує опинитися в оточенні», — повідомили у Khorne Group.

«Як операція «Веселе» може змінити динаміку хаотичних бойових дій навколо головного рубежу, ще належить з’ясувати. У кращому для України випадку нова транскордонна атака може відволікти російські війська від контратак далі на схід. У найгіршому для України випадку Кремль не помилився, і вторгнення у Веселе, хоча спочатку і було успішним, вже закінчилося відступом українських військ», — пишуть аналітики Forbes, зауважуючи, що здійснити незалежну перевірку тверджень обох сторін поки неможливо.

Поділитись