ЗСУ планують втягнути росіян у затяжну війну в Курській області

ЗСУ планують втягнути росіян у затяжну війну в Курській області

Заявлені Україною плани з утримання території в Курській області Росії можуть дати ЗСУ шанс «знекровити» росіян, втягнувши їх у виснажливу, затяжну боротьбу, так само, як вони роблять це на своїй землі.

Про це розповів Business Insider експерт з військових питань, британський експерт з військової стратегії Метью Севілл.

За його словами, для українських військових «розрахунок полягає в тому, що якщо вони створять сильну оборону, то зможуть ефективно знекровити росіян, ефективно зробити те, що вже сталося в інших місцях».

Раніше Міністерство оборони Великої Британії заявило, що в травні та червні було вбито або поранено понад 70 000 російських військовослужбовців, завдяки «ефективній українській обороні та нестачі російської підготовки». І російські війська продовжують зазнавати важких втрат, зазначає видання.

Як ідеться в статті, якщо Україні вдасться закріпитися і втриматися в Курській області, то спроби Росії дати відсіч також можуть призвести до великих втрат – особливо з огляду на те, що багато російських солдатів у Курську погано навчені: багато хто з них – молоді, недосвідчені призовники.

Заступник директора ЦРУ Девід Коен заявив наприкінці минулого місяця, що відвоювання Курська в України буде «важкою боротьбою» для Росії, а Майкл Бонерт, експерт з військових питань з RAND Corporation, сказав BI, що відвоювання цієї території «буде дуже дорого коштувати росіянам».

Як зазначає видання, Росія часто використовує тактику затягування боїв, а деякі військові спостерігачі навіть стверджують, що це елемент російської теорії перемоги з огляду на напругу, яку такі бої створюють для України.

Як пояснив Севілл, для того, щоб знекровити російські війська в Курській області, Україні «доведеться дуже швидко створити досить ефективну оборону». За його словами, це «важко зробити швидко – не неможливо, але важко, особливо якщо вони роблять це під вогнем».

Крім того, пише BI, зусилля України в Курській області також ризикують залишити ділянки фронту в Україні недостатньо захищеними, що призведе до виснаження їхніх і без того нечисленних збройних сил.

Поділитись