ЗСУ не вистачає озброєння, солдатів та технологій – Пауль Ронцхаймер

ЗСУ не вистачає озброєння, солдатів та технологій – Пауль Ронцхаймер

Україна перебуває у важкій військовій кризі з часів битви за Київ.

Так вважає заступник головного редактора BILD Пауль Ронцхаймер.

Після поїздки на Донбас він заявив, що ЗСУ не вистачає озброєння, солдатів, технологій та надійної підтримки від США.

За його словами, погіршення настроїв в Україні помітне вже під час проходження кордону.

Прикордонники сказали йому англійською: «Стає погано, чи не так?»

«Невпевненість і розчарування в ці холодні зимові дні великі. Як репортер в Україні, я не бачив такого настрою з часів повномасштабного вторгнення у 2022 році. Питання в тому, чи зрозуміла вся ця драма у Вашингтоні, Берліні та Парижі», – пише Ронцхаймер.

Він зазначив, що мета Зеленського – «відвоювати всі захоплені Росією регіони». Але Валерій Залужний давно зрозумів, що у сьогоднішніх умовах «вона не може бути реалізована і про це слід заявити публічно».

«Поїздка з Києва до Слов’янська на сході України — наче подорож до іншої країни. Тоді як кияни можуть знову насолоджуватися життям у ресторанах, як мінімум до комендантської години з півночі, у похмурому Донбасі ніхто не знає, яке місто може стати наступним. Рік тому був бій за Бахмут, загинули десятки тисяч людей… Володимир Зеленський наказав своїм солдатам за всяку ціну утримувати місто, в якому раніше було сто тисяч чоловік.Наступний тиждень, можливо, навіть у наступні дні, може вирішити долю Бахмута. Виглядає не дуже добре. Сьогодні йдуть бої за Часів Яр», – пише Ронцхаймер.

За його словами, перевага на фронті зараз у росіян, які, незважаючи на великі втрати, продовжують просуватися вперед «метр за метром».

Поділитись