ЗСУ можуть відступити на Донеччині

ЗСУ можуть відступити на Донеччині

На Донеччині ЗСУ можуть трохи відійти, але це станеться в найгіршому випадку, вважає ветеран російсько-української війни, майор запасу Олексій Гетьман.

Про це Гетьман сказав, коментуючи ситуацію поблизу Торецька, Нью-Йорка і загалом на Донецькому напрямку. «Це все можна об’єднати у Костянтинівський напрям, бо швидше за все росіяни намагаються пробратися до нашої залізниці, яку ми використовуємо як логістичний центр. «Повзуча» окупація, яка зараз відбувається з боку росіян – треба до неї відноситись з розумінням. Розуміння має полягати в тому, що на Торецькому, Покровському, Часівярському напрямках, де зараз лінія фронту, важко вести бої в обороні, там зручніше атакувати. Там є рел’єф місцевості з панівними висотами, що дозволяє зручніше тримати оборону», – зазначив Гельман.

Він підкреслив, що на цій ділянці фронту зараз ворог шалено тисне.

«На 3%  від всього фронту відбувається третина всіх бойових дій. Розумієте, який шалений тиск саме на цьому напрямку. Тому якщо нам доведеться відійти, до цього треба відноситись з розумінням. Але відійдемо ми не дуже далеко. Трохи далі починається місцевість, де зручно тримати оборону», – сказав Гетьман.

За його словами, скоріше за все там ЗСУ і зунинять ворога. «Це в гіршому випадку», – наголосив майор запасу. 

Гетьман зазначив, що поки, по інформації військових з Покровського, Торецького, Часівярівського напрямків, зменшення інтенсивності наступу росіян не видно. 

«Але як казав командувач і Національної гвардії, і генералітет країн НАТО, по всім ознакам десь на кінець серпня -початок вересня можливість проводити такі потужні щільні наступальні дії у росіян вичерпаються. Тому треба протриматись», – додав він.

Стосовно Нью-Йорку Гетьман пояснив, що там були побудовані фортифікації ще в 2014-2015 році і місто знаходиться в такому місці, де рел’єф дозволяє більш-менш тримати оборону.

Поділитись