ЗМІ: Трамп мстить Меркель виведенням військ з Німеччини

ЗМІ: Трамп мстить Меркель виведенням військ з Німеччини

Президент США Дональд Трамп мстить канцлеру Німеччини Ангелі Меркель за особисту неприязнь шляхом виведення частини американського контингенту з країни, повідомляє видання «Русская Германия».

Аналітики сходяться на думці, що якщо плани американського лідера здійсняться, то деякі німецькі регіони відчують серйозні економічні проблеми.

Раніше Трамп заявив про намір вивести з Німеччини 12 тисяч американських військовослужбовців. Приводом для такого рішення нібито стало недотримання Берліном домовленостей з НАТО, згідно з якими європейські країни повинні витрачати на оборону не менше 2% ВВП (в даний час рівень витрат ФРН досягає 1,38% ВВП).

Аналітики вважають, що звинувачення Трампа безпідставні, оскільки інші країни Європи витрачають на оборону ще менше, ніж Німеччина.

Експерти підозрюють, що в заяви американського лідера криється банальна помста канцлеру ФРН Ангелі Меркель. Взаємна неприязнь має під собою кілька підстав: по-перше, відмова Меркель приїхати на саміт «Великої сімки» в США, по-друге, боротьба Німеччини за російський газопровід «Північний потік – 2», що суперечить інтересам американських політиків, і, нарешті, приватне негативне ставлення Меркель до Трампу.

«Глава німецького уряду останні три з половиною роки з трудом приховує зацікавленість в зміні влади в Америці», – йдеться в статті.

Якщо плани на виведення частини американських військ з ФРН здійсняться, то деякі німецькі регіони, де базуються військові США, чекають серйозні економічні проблеми, зазначає автор.
Вся справа в тому, що «левова частка» економіки сіл і міст, що оточують військові бази, зав’язана на обслуговуванні американських солдатів. У разі, якщо вони покинуть місце свого розташування, тисячі жителів Німеччини можуть позбутися своїх робочих місць.

Поділитись