ЗМІ розповіли про вигоду США від війни в Україні

ЗМІ розповіли про вигоду США від війни в Україні

США використовують «російську загрозу» та нагнітання ситуації навколо України для просування свого газу на європейських ринках.

Про це заявила журналіст Кейт Аронофф у статті для видання The New Republic.

“США мають тривалий досвід посилань до “інтересів національної безпеки” для виправдання експорту викопних видів палива”, – вважає Аронофф.

За її словами, цей прийом використовує вже третя американська адміністрація. Як приклад вона навела ініціативи екс-президента США Барака Обами щодо просування сланцевого газу. Журналіст додала, що ескалація напруженості у відносинах із Росією може виявитися вигідною з погляду газових інтересів усередині США та за кордоном.

При цьому автор матеріалу запевнила, що нині стає все важче «відбутися відчуття, що потенційний конфлікт в Україні є не більш ніж обдиралівкою». Аронофф також заявила, що американські офіційні особи разом із ЗМІ нагнітають ситуацію, незважаючи на висловлювання Європи щодо «перебільшення російської загрози».

Окрім того, як додала журналіст, активізувалися представники газової індустрії. За її словами, йдеться про голову лобістської асоціації «Американський інститут нафти» Майка Соммерса та генерального директора газової компанії EQT Тобі Райсе.

Поділитись