ЗМІ повідомили про стан госпіталізованого Болсонару

ЗМІ повідомили про стан госпіталізованого Болсонару

Колишній глава Бразилії Жаїр Болсонару ввечері 10 січня залишив американську клініку AdventHealth Celebration у передмісті Орландо, куди його госпіталізували на день раніше з кишковою непрохідністю, повідомляє Globo.

За інформацією видання, бразильський лідер відмовився від подальшої госпіталізації всупереч рекомендаціям лікарів. Експерти радили йому залишитися в клініці ще на три-чотири дні, доки його не переведуть на пастоподібне харчування.

У вересні 2018 року політик, який на той момент був кандидатом на пост президента, отримав ножове поранення під час зустрічі з виборцями на південному сході Бразилії.

Правоохоронці затримали 40-річного безробітного, який зізнався у злочині, заявивши, що вчинити замах його спонукали особисті мотиви. Болсонару лікувався понад три тижні і переніс загалом чотири операції. Після цього він кілька разів лягав до лікарні з непрохідністю кишківника.

Екс-президент залишив Бразилію наприкінці 2022 року, не чекаючи на інавгурацію нового глави держави Луїса Інасіу Лули да Сілви.

Поділитись