ЗМІ назвали теми розмови лідерів ЄС із Зеленським за зачиненими дверима

ЗМІ назвали теми розмови лідерів ЄС із Зеленським за зачиненими дверима

Перебуваючи у Києві, канцлер ФРН Олаф Шольц, прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі та президент Франції Еммануель Макрон за зачиненими дверима, ймовірно, намагалися переконати Володимира Зеленського розпочати переговори з Росією, пише німецька газета Die Welt.


Керівники європейських країн підтримали надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.

“Натомість глави держав та урядів “за зачиненими дверима”, швидше за все, переконували Зеленського сісти за стіл переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним”, – пишуть журналісти видання. За словами автора матеріалу, це пов’язано з економічними збитками, спричиненими війною. Європейська інфляція сьогодні досягла рекордного рівня.

Макрон, якого, як повідомляє видання, стало більше турбувати якнайшвидше закінчення бойових дій, ніж територіальна цілісність України, під час візиту до Києва хотів “прояснити свою позицію”.

Драгі ж своїм візитом прагнув наголосити на статусі Риму як однієї з головних дійових осіб Євросоюзу.

“Але, як і для Макрона, для Драгі також важливо, щоб криза закінчилася якнайшвидше. Ситуація в Італії стає все більш неприємною: якщо продуктивність економіки через конфлікт не відновиться, на карту буде поставлена ​​стабільність країни”, – йдеться у повідомленні.

Поділитись