ЗМІ: європейці знайшли спосіб обігрітися взимку без російського газу

ЗМІ: європейці знайшли спосіб обігрітися взимку без російського газу

У Європі на тлі почастішання закликів влади економити на опаленні в зимовий період зросли продажі переносних обігрівачів та електроковдр.

Про це повідомляє Business Insider. Жителі ФРН за останні шість місяців придбали на 35% більше обігрівачів, якщо порівнювати з аналогічним періодом 2021 року. У Великій Британії за півроку продали в 13 разів більше ковдр з електричним підігрівом, ніж за минулий рік. У Швейцарії показник продажів обігрівачів та електроковдр також значно збільшився.

Видання зазначає, що жителі Європи шукають будь-які альтернативи стандартному опаленню у будинках, щоб у майбутньому була можливість заощадити на рахунках за комунальні послуги. Європейська влада до цього закликала громадян скоротити споживання газу та «обігрівати людину, а не будинок», у тому числі носити вдома рукавички та куртки з підігрівом.

Після початку бойових дій на території України Захід посилив санкційний тиск на Росію та запровадив нові обмеження. Багато російських активів за кордоном було заморожено. Влада розглядає варіант повністю відмовитися від енергоносіїв із Росії. Подібні заяви спровокували зростання цін на пальне та продукти харчування.

Поділитись