ЗМІ дізналися про подробиці розриву стосунків між Трампом і Пенсом після заворушень в Капітолії

ЗМІ дізналися про подробиці розриву стосунків між Трампом і Пенсом після заворушень в Капітолії

Екс-президент США Дональд Трамп так і не налагодив відносини з віце-президентом своєї адміністрації Майклом Пенсом, які різко зіпсувалися після штурму Капітолію 6 січня.

Про це повідомила телекомпанія СNN з посиланням на джерела. За твердженням співрозмовників телеканалу, Трамп навіть не висловив жалю у зв’язку з тим, що життя колишнього другої особи держави піддалася небезпеці під час заворушень у Вашингтоні. Їхні стосунки досі не налагодилися.

Раніше повідомлялося, що Трамп і Пенс не розмовляли протягом декількох днів після минулої в конгресі США процедури затвердження результатів президентських виборів. Колишній глава Білого дому був розчарований тим, що Пенс не намагався оскаржити підсумки голосування, згідно з якими перемогу здобув демократ Джо Байден. 12 січня телекомпанія NBC повідомила, що Трамп і Пенс все ж провели бесіду і домовилися продовжити спільну роботу до завершення повноважень їх адміністрації.

Раніше обвинувач від палати представників Стейсі Плескіт заявила, що прихильники колишнього президента США, які штурмували Капітолій 6 січня, нібито хотіли вбити Майкла Пенса, який обіймав тоді посаду віце-президента, і спікера палати представників конгресу США Ненсі Пелосі. За її словами, знаходилися в Капітолії журналісти повідомляли, що чули, як штурмують голосно говорили про пошуки тодішнього віце-президента, щоб стратити його. При цьому на галявині перед будівлею Капітолію прихильники Трампа звели шибеницю, а серед іншої групи нападників чулися заклики до повішення Пенса.

Поділитись