Злодій з Херсону вкрав пістолет у київського поліцейського. ВІДЕО

Злодій з Херсону вкрав пістолет у київського поліцейського. ВІДЕО

Начальник одного з відділів поліції Києва залишився без табельної зброї. Невідомий проник до його будинку, що у селі Білогородка Київської області і викрав вогнепальну зброю правоохоронця.

Про це повідомляє Нацполіція у віторок, 8 вересня.

«За адресою мешкання поліцейського оперативники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ вилучили відео з камер спостереження. На записах видно, як невідома особа в темний час доби крадеться поблизу домоволодіння заявника, перед тим, як перелізти через паркан, знімає взуття, вдягає білі шкарпетки та балаклаву. При цьому зловмисник ховає обличчя від встановлених навколо відеокамер», – йдеться у повідомленні.

В оселі злодій знайшов сумки з документами та банківськими картками, мобільні телефони, 4,5 тисячі гривень готівки, ключі від авто, запасні ключі від будинку. Також він викрав із сейфа пристрій для відстрілу гумових куль ПМР-м з набоями та пістолет Glock 17.

Слідчі Києво-Святошинського відділу поліції за фактом події розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

В результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів особу зловмисника встановили. Ним виявився 31-річний житель Херсона. В минулому чоловік був судимий за вчинення аналогічних злочинів, а також за збут наркотиків та розбійний напад.

Зловмисник час від часу навідувався до Київської, Вінницької та Одеської областей, де здійснював крадіжки з проникненням в житло, потім повертався на Херсонщину  та збував награбоване добро.

Документи, викрадені з будинку поліцейського, зловмисник викинув, пристрій для відстрілу гумових куль продав, а вогнепальну зброю в пошуках покупця заховав.

Бійці відділу швидкого реагування та оперативники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ разом зі слідчими поліції зайшли із санкціонованим обшуком до оселі підозрюваного, де виявили викрадені речі. Чоловік зізнався у скоєному та добровільно видав викрадений пістолет. Під час заходів також вилучено бойову гранату та наркотичні засоби.

На теперішній час слідчі Києво-Святошинського відділу поліції Київщини, під процесуальним керівництвом прокуратури, повідомили про підозру затриманому.

За крадіжку з проникненням йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Поділитись