Жителі Суджі просять відкрити гуманітарний коридор

Жителі Суджі просять відкрити гуманітарний коридор

Жителі Суджі звернулися до Путіна та Зеленського з проханням відкрити гуманітарний коридор з міста.

Жителі Суджанського району Курської області надіслали листа кремлівському диктатору і президенту України. До листа вони додали список своїх родичів, які перебувають на зайнятій ЗСУ території. У переліку 186 осіб, семеро з яких неповнолітні, пишуть російські ЗМІ.

Звернення надіслано не тільки Путіну і Зеленському, а й уповноваженій з прав людини в Росії Татьяні Москальковій, українському омбудсману Дмитру Лубінцю та Міжнародному комітету Червоного Хреста. У МКЧХ заявили, що відразу ж звернулися до Москви і Києва з офіційним запитом про організацію переговорів на тему гуманітарного коридору, а також про іншу допомогу, яку може надати комітет, але відповіді не отримали.

Відкрити гуманітарний коридор для жителів Суджі також закликав засновник «Новой газеты», лауреат Нобелівської премії миру Дмітрій Муратов. Своє звернення про необхідність врятувати людей він направив до комісії ООН з прав людини, а також Москальковій і президенту МКЧХ Мір’яні Сполярич-Еггер.

Нагадаємо, що жителі Курщини не вперше звертаються до Путіна з проханням про евакуацію. Попередні звернення кремлівський диктатор очікувано проігнорував.

Поділитись