Журналіст Гордон запропонував перейменувати Україну

Журналіст Гордон запропонував перейменувати Україну

Журналіст Дмитро Гордон в ефірі «України 24» запропонував продовжити обговорення ідеї про перейменування України. Запис трансляції опублікована в YouTube-акаунті телеканалу.

Таким чином він прокоментував заяву радника глави офісу українського президента Олексія Арестович, який визнав за необхідне змінити назву країни на Русь-Україна. За його словами, Україна – це і є Русь, в той час як Росія «з натяжкою може претендувати» на це звання.

«Але я пішов би далі. Я б назвав Україну тоді Росія-1. Щоб та Росія, яка та Росія, була б Росією-2. Ось це був би взагалі тролінг вищого порядку», – сказав Гордон.

При цьому в кінці своєї промови журналіст назвав жартом це висловлювання.

У свою чергу сам Арестович підкреслив, що хоче змінити історичну долю України. За його словами, для досягнення цієї мети потрібно провести величезний мифодизайн з доповненням української національної ідентичності. Чи не Русь замість України, а й Русь, і Україна, зауважив Арестович.

«Коли я ще в газету писав і мене мало хто знав, я вже писав про Русь-Україну і необхідності перейменування. Десь, напевно, 2009 рік, може ще раніш », – уточнив він.

У той же час Арестович розповів, що просто розмовляв з журналістом Романом Цимбалюком, який запитав у нього про те, чому «президент п’ять разів згадав Русь-Україну в двох останніх промовах і державне свято встановив».

Поділитись