Журнал Time оголосив 16-річну екологічну активістку Грету Тунберг людиною року

Журнал Time оголосив 16-річну екологічну активістку Грету Тунберг людиною року

Журнал Time оголосив 16-річну екологічну активістку зі Швеції Грету Тунберг людиною року. Про це повідомляється на сайті видання.

Видання обґрунтувало свій вибір надзвичайною популярністю Тунберг і важливістю її ідей.

Грета Тунберг початку глобальний рух за екологію в 2018 році, пропускаючи школу. Вона проводила дні, сидячи перед будівлею шведського парламенту з табличкою «Шкільний страйк за клімат». У 2019 16-річна школярка виступила перед главами держав в ООН, зустрілася з Папою Римським, президентом США і надихнула 4 млн осіб приєднатися до глобального страйку 20 вересня 2019 року, влаштувавши найбільшу екологічну акцію в історії. Лексикограф зі словника Коллінза назвав придумане нею словосполучення «кліматичний страйк» словом року.

«Ми не можемо просто продовжувати жити, як ніби завтрашнього дня не існує, тому що він існує», – наводить видання цитату активістки.

Кілька днів тому Time опублікувало шорт-лист премії. Туди увійшли президент США Дональд Трамп, голова КНР Сі Цзіньпін, прем’єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн, глава Facebook Марк Цукерберг, а також учасники акцій протесту в Гонконзі.

Поділитись