Жителів Австрії зобов’язали носити респіратори замість масок

Жителів Австрії зобов’язали носити респіратори замість масок

З 25 січня мешканців Австрії зобов’язали в магазинах або громадському транспорті користуватися респіраторами з високим ступенем захисту класу FFP2 замість масок.

Про нововведення раніше оголосив канцлер Австрії Себастьян Курц. Міністр охорони здоров’я Австрії, Рудольф Аншобер прокоментував рішення, його слова наводить The Local. Він зазначив, що респіратор захищає надійніше, але, так як вартість респіратора помітно вище, ніж звичайної маски, все маски будуть продаватися за собівартістю.

Крім цього, малозабезпеченим людям засоби захисту будуть надаватися безкоштовно. Ціна респіратора буде близько одного євро.

Раніше в січні повідомлялося, що жителів Баварії зобов’язали носити респіратори класу FFP2 замість масок. Таке рішення було прийнято на тлі поширення нової мутації коронавірусу. Тепер жителі Баварії повинні носити респіратори з підвищеним ступенем захисту в магазинах і транспорті.

Для стримування інфекції у Франції жителям порекомендували під час поїздок на громадському транспорті мовчати і не користуватися мобільними телефонами.

Посилені обмежувальні заходи введені в багатьох країнах Євросоюзу і єврозони з кінця минулого року. Вони діють в Німеччині, Франції, Іспанії, Португалії, Нідерландах, Австрії і триватимуть як мінімум до кінця січня. Їх введення стало наслідком зростання числа хворих в кінці осені і початку зими.

Поділитись