Жителі Ломбардії в Італії скупили всі продукти через новий вірус COVID-19

Жителі Ломбардії в Італії скупили всі продукти через новий вірус COVID-19

Жителі міст області Ломбардія на півночі Італії скупили практично всі продукти в місцевих магазинах на тлі поширення коронавірусу COVID-19.

Так, напередодні люди до пізнього вечора стояли в чергах в супермаркетах. Як правило, в їх візках були продукти тривалого зберігання, наприклад макарони і консерви. Зазвичай таку картину можна спостерігати в передріздвяні дні.

З доставкою продуктів додому також виникли проблеми. За словами місцевої мешканки на ім’я Крістіана, якщо раніше замовлення привозили протягом декількох годин, то тепер не раніше, ніж через день.

Президент Ломбардії Аттіліо Фонтана закликав місцевих жителів не піддаватися паніці на тлі поширення вірусу і «жити звичайним життям, як це було раніше». Закупівлю продуктів він назвав безглуздою дією, запевнивши, що поставки продовольства в магазини будуть забезпечені.

Станом на 24 лютого в Італії коронавірусів COVID-19 заразилися 219 осіб, п’ятеро померли. Двома останніми померлими виявилися жителі Ломбардії старше 80 років. Раніше Фонтана визнав, що влада не очікувала такого агресивного поширення захворювання.

На тлі спалаху COVID-19 Австрія на кілька годин припинила залізничне сполучення з Італією, влада Венеції закрила для туристів собор Сан-Марко і достроково завершила міський карнавал, а театр Ла Скала в Мілані скасував всі вистави.

До 1 березня в Італії скасовані спортивні, державні і приватні заходи, закриті школи і музеї. В країну направляється спільна місія представників інститутів Євросоюзу і Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Поділитись