Жертвами атаки бойовиків в Буркіна-Фасо стали 132 мирних жителя

Жертвами атаки бойовиків в Буркіна-Фасо стали 132 мирних жителя

На півночі Буркіна-Фасо в Західній Африці в результаті атаки бойовиків загинули як мінімум 132 людини.

Про це повідомило агентство Reuters.

Жертвами нападу стали жителі села Солхан провінції Яга, розташованої на північному сході країни. Нападники підпалили будинки і місцевий ринок.

За даними уряду, 132 людини загинули, ще 40 були поранені. Влада припускає, що атака була організована джихадистами, хоча жодне угрупування не взяло на себе відповідальність за те, що трапилося. У зв’язку з трагедією уряд оголосив в країні триденний траур.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш висловив своє обурення з фактом трагедії і засудив дії бойовиків, жертвами якого стали в тому числі і семеро дітей.

«Генеральний секретар обурений убивством понад 100 мирних жителів, в числі яких сім дітей, під час нападу невстановлених бойовиків … Він різко засуджує мерзенну атаку і підкреслює гостру необхідність для міжнародної спільноти подвоїти зусилля країн – членів ООН в боротьбі проти екстремізму», – цитує Гутерріша видання Independent Online. Генсек також висловив співчуття сім’ям жертв і уряду Буркіна-Фасо.

У серпні 2020 року група озброєних осіб напала на ринок на південному сході Буркіна-Фасо і вбила близько 20 чоловік. Велика кількість людей отримали поранення.

З 2015 року Буркіна-Фасо, розташована в африканському регіоні Сахель, намагається стримати наступ радикальних джихадистів.

Поділитись