Зеленський провів переговори з президентом Нацради Австрії

Зеленський провів переговори з президентом Нацради Австрії

«Україна зацікавлена в розширенні австрійського бізнесу»: Зеленський провів переговори з президентом Нацради Австрії.

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 26 вересня, зустрівся з президентом Національної ради Австрії Вольфгангом Соботкою, який прибув до нашої країни з офіційним візитом. Сторони обговорили реалізацію формули миру Зеленського, перспективи вступу України до Європейського Союзу та залучення австрійського бізнесу до відновлення нашої держави.

Про це повідомили в Telegram-каналі глави держави та на сайті Офісу президентаПерш за все гарант подякував Соботці за те, що Австрія незмінно демонструє підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, а також наших європейських прагнень. Відзначив Зеленський і допомогу країни в подоланні наслідків війни, розв’язаної Росією.

За його словами, така позиція Відня та усвідомлення того, що Україна є і буде частиною Європи, дуже мотивує наших воїнів на передовій.

Президент України також високо оцінив готовність Австрії приєднатися до реалізації української формули миру. Він розповів Соботці про подальші кроки в контексті практичної імплементації формули, зокрема й про підготовку Глобального саміту миру.

«Окрема й важлива тематика – залучення австрійського бізнесу та суспільних сил до відновлення України, наша економічна співпраця. Разом стаємо сильнішими – наші народи, наша Європа», – зазначив Зеленський.

Поділитись