Зеленський допустив проведення референдуму щодо закінчення війни в Україні

Зеленський допустив проведення референдуму щодо закінчення війни в Україні

Володимир Зеленський назвав відмову від територій у ході врегулювання з РФ «дуже складним питанням»..

Таку фразу президента України винесла в заголовок французька газета Le Monde.

Зеленський в інтерв’ю виданню допустив референдум щодо того, як має закінчитися війна. Оскільки «питання про територіальну цілісність України не може бути вирішене одним президентом, без українського народу».

При цьому, за словами президента, «це не найкращий варіант, тому що ми маємо справу з Путіним і для нього буде перемогою, якщо він візьме частину наших територій».

Коментуючи можливі переговори з РФ, Зеленський знову припустив, що території військовим шляхом Україна може не повернути.

«Це не означає, що саме в цей момент (переговорів з РФ – Ред.) ми повернемо наші кордони 1991 року, але я вважаю, що справедливий світ для України полягає у відновленні нашої територіальної цілісності, але це не означає, що ми маємо зробити це лише за допомогою зброї», – заявив президент.

Також він знову висловився за присутність Росії на другому «саміті світу», оскільки «всі хочуть цього».

«Як і більшість країн, я вважаю, що на другому саміті повинні бути присутні представники Росії, інакше ми не досягнемо конкретних результатів… Якщо всі хочуть їх бачити за столом переговорів, то ми не можемо бути проти цього», – заявив Зеленський.

Поділитись