Зеленський зрозумів, чому ніхто не літає в Полтаву

Зеленський зрозумів, чому ніхто не літає в Полтаву

Президент Володимир Зеленський в рамках робочої поїздки в Полтавську область ознайомився з проектом реконструкції злітної смуги місцевого аеропорту. Про це повідомляє прес-служба глави держави у вівторок, 1 вересня.

Виконуючий обов’язки генерального директора підприємства Аеропорт-Полтава Володимир Окара зазначив, що з обласного бюджету профінансовано заходи з розвитку на суму 78,2 млн грн. Зокрема, здійснено капітальний ремонт будівлі аеровокзалу з облаштуванням міжнародного пункту пропуску, поточний ремонт штучної злітно-посадкової смуги, рульової доріжки і перону.

Також була придбана спецтехніка, але для виконання вимог авіаційної безпеки, здійснення міжнародних і внутрішніх авіарейсів проведених заходів недостатньо. Для повноцінного функціонування підприємства необхідно реконструювати злітно-посадкову смугу, провести заміну її світлосистеми, встановити системи посадки повітряних суден, реконструювати периметральне огорожу аеропорту, придбати необхідний транспорт. Це дозволить приймати літаки класу Boeing і Airbus.

 Володимир Окара зазначив, що на реконструкцію смуги необхідно виділити 425 млн гривень.

“Треба робити смугу. Підтримувати немає сенсу, оскільки ви витрачаєте гроші на підтримку, а смуга як і раніше не функціонує”, – підкреслив президент.

За словами Володимира Зеленського, ремонт смуги потрібно почати в цьому році. Зокрема, кошти на ремонт будуть закладені в обласному бюджеті.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко зазначив, що в наступному році роботи по ремонту смуги будуть включені в національну програму Велике будівництво. За рахунок бюджету Полтавської області в поточному році повинна бути розроблена проектно-кошторисна документація.

“Ми обов’язково Полтавський аеропорт внесемо до другої частини нашої програми Велике будівництво, там, де будуть аеропорти у всіх важливих точках України. Ми їх почнемо будувати в 2021 році. Побудуємо, я впевнений, за два-три роки всі аеропорти, які потрібні в Україні , ми їх збудуємо”, – запевнив президент, повідомляє Укрінформ.

“Що стосується Полтавського аеропорту: ніхто не прилітає в Полтаву, сьогодні аеропорт не працює, і коли ми приземлилися, я зрозумів, чому не прилітають, тобто було відчуття, що це остання наша поїздка. Смуга справді не якісна, не сучасна, не працююча”, – додав глава держави.

Поділитись