Зеленський знайшов винних у відтоку українців на заробітки в Росію

Зеленський знайшов винних у відтоку українців на заробітки в Росію

Українська влада винна в тому, що громадяни країни їдуть в Росію на заробітки.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час прес-конференції, трансляцію якої вів телеканал «112 Україна» на YouTube.

“Я думаю, якщо вони їдуть в Росію працювати – винні ми … Бо якщо у нас немає альтернативи, людина щось шукає”, – пояснив президент, додавши, що у багатьох українців також є родичі в Росії.

При цьому він зазначив, що держава не може заборонити громадянам їздити на заробітки в сусідню країну. “Чи можемо ми створювати демократичну державу і забороняти людям туди їхати? Напевно, ні”, – заявив він.

Також український президент назвав позитивним той факт, що українці, які приїжджають в Росію, доносять до жителів країни альтернативне бачення ситуації в Україні.

У липні Міністерство фінансів України підрахувало, що на заробітках за кордоном постійно або на тимчасовій основі знаходиться п’ята частина працездатного населення країни – від семи до дев’яти мільйонів чоловік виїжджає на заробітки в інші країни, а більше трьох мільйонів українців живуть і працюють за кордоном на постійній основі.

Поділитись