Зеленський заявив, що Тимошенко перейшла в опозицію “з міркувань власної вигоди, а не з принципових мотивів”

Зеленський заявив, що Тимошенко перейшла в опозицію “з міркувань власної вигоди, а не з принципових мотивів”

Президент Володимир Зеленський заявив, що лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко перейшла в опозицію з міркувань власної вигоди, а не з принципових мотивів.

Про це глава держави написав у вівторок в своєму телеграм-каналі. “Є дуже давня українська традиція. Раз на п’ять років Юлія Володимирівна Тимошенко йде в опозицію до діючого президента, імітуючи турботу про народ”, – написав Зеленський.

Він прокоментував заяви Тимошенко, зроблені в понеділок в передачі “Свобода слова” на телеканалі ICTV. У своєму виступі Тимошенко розповіла, що вона пропонувала Зеленському кандидатури для призначення на певні посади, зокрема на посаду голови Державної продовольчо-зернової корпорації. Вона мотивувала свій інтерес до цієї структури бажанням викоренити корупцію в діяльності цього підприємства. Як стверджує Зеленський, Тимошенко дала зрозуміти, що призначення запропонованих нею людей на ряд постів було умовою, при якому фракція її партії була готова голосувати в парламенті на підтримку законопроектів, запропонованих українським президентом і партією “Слуга народу”.

“Так, Юлія Володимирівна дійсно пропонувала, – продовжив Зеленський. – Вона принесла список своїх людей для призначення на “солодкі” місця. А натомість обіцяла протягом року голосувати за всі закони разом зі “Слугою народу” у Верховній раді. Звичайно, ми відмовили. Адже епоха договірняків закінчилася назавжди”.

“Але подивіться, який гарний вигляд має зараз “опозиція”. Така фігура! А знаєте, чому? Тому що зараз їй просто не дають “солоденького”, – вважає президент України.

Минулого тижня фракція партії “Батьківщина”, лідером якої є Тимошенко, проголосувала проти законопроекту про продаж землі, який розглядався в першому читанні. Тимошенко заявила, що її партія перейшла в опозицію через незгоду з проектом земельної реформи, яку пропонує Зеленський.

Поділитись