Зеленський заявив, що боротьба з Росією повинна бути пріоритетом сесії ООН

Зеленський заявив, що боротьба з Росією повинна бути пріоритетом сесії ООН

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з президентом 76-ї сесії Генеральної асамблеї ООН Абдуллою Шахідом висловив думку, що протидія “агресії РФ” і захист прав людини в Донбасі і Криму повинні бути пріоритетом сесії ООН.


“На зустрічі з @abdulla_shahid (Абдуллою Шахідом – ред.) підкреслив, що захист прав людини на окупованих територіях України, запобігання мілітаризації Криму та протидію агресії РФ повинні бути пріоритетом UNGA76”, – написав Зеленський в Twitter.

Також прес-служба глави української держави повідомила, що також на зустрічі Зеленський ознайомив Шахіда з підсумками саміту “Кримська платформа” і висловив упевненість, що досягнення кінцевої мети цієї ініціативи – повернення Криму під контроль Києва – це шлях до відновлення поваги до статуту ООН.

Крім того, Зеленський відзначив важливість прийняття на пленарному засіданні двох резолюцій Генеральної асамблеї, які Україна спільно з партнерами планує представити на розгляд: “Ситуація з правами людини в окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна” і “Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим і Севастополя, Україна, а також частин Чорного та Азовського морів”.

Поділитись