Зеленський заявив про незмінний курс України на вступ до НАТО

Зеленський заявив про незмінний курс України на вступ до НАТО

Курс України в НАТО залишається незмінним, його підтримка у суспільстві зростає, заявив президент країни Володимир Зеленський за підсумками зустрічі із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.


“Наш євроатлантичний курс залишається незмінним, його підтримка в українському суспільстві зростає… Я дуже вдячний вам, пане Столтенбергу, за чіткий сигнал питання членства України в НАТО – це питання відносин України та альянсу, і це точно не має бути вибір будь-якої країни у будь-якій частині миру”, – заявив Зеленський на прес-конференції за підсумками зустрічі зі Столтенбергом.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що ніхто не повинен вирішувати питання щодо перспектив членства країни в ЄС та НАТО крім українського народу та самих цих об’єднань.

Верховна рада України у грудні 2014 року внесла зміни до двох законів, відмовившись від позаблокового статусу держави. У лютому 2019 року парламент України ухвалив зміни до конституції, закріпивши курс країни до ЄС та НАТО. Україна стала шостою державою, яка набула статусу партнера НАТО з розширеними можливостями.

Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен раніше заявив, що для вступу до альянсу Україні потрібно досягти низки критеріїв, на реалізацію яких піде багато часу. Експерти вважають, що Київ не зможе претендувати на членство в НАТО у найближчі 20 років.

Поділитись