Зеленський запропонував розширити повноваження директора ДБР

Зеленський запропонував розширити повноваження директора ДБР

Президент Володимир Зеленський запропонував розширити повноваження директора ДБР.

Наприклад, глава бюро зможе сам призначати і звільняти своїх заступників, відповідний законопроект опублікований на сайті парламенту.

“Директор організовує роботу державного бюро розслідувань, призначає і звільняє першого заступника і заступників директора державного бюро розслідувань, а також визначає їх обов’язки”, – йдеться в тексті документа.

Відповідно до законопроекту, число співробітників апарату ДБР може бути змінено кабміном на прохання директора. Зараз гранична чисельність апарату становить 1,5 тисячі осіб. Крім того, законопроектом регулюється процедура призначення директора ДБР. “Директор державного бюро розслідувань призначається на посаду президентом України за поданням комісії за підсумками конкурсу”, – йдеться в документі.

“Цей законопроект, нарешті, розставляє крапки над “і”: в питаннях проведення конкурсів на всі керівні посади (майже 170), організації роботи територіальних управлінь, визначення підстав для дисциплінарного стягнення, вдосконалення структури центрального апарату та приведення у відповідність повноважень директора”, – написав директор ДБР Роман Труба в своєму Telegram-каналі.

Поділитись