Зеленський: “Уникнути відповідальності за передачу “вагнерівців” Росії ніхто не зможе”

Зеленський: “Уникнути відповідальності за передачу “вагнерівців” Росії ніхто не зможе”

Зеленський підкреслив, що серед виданих Росії людей – дев’ять громадян України, з приводу яких українська сторона зверталася до Генпрокуратури Білорусі.

На території країни вони підозрюються в участі в терористичній організації, проте Мінськ «знехтував довірою, об’єктивністю і адекватною оцінкою негативних наслідків» видачі їх Росії.

“Наслідки цього рішення будуть катастрофічними. Ми розуміємо, що “вагнерівці” все одно повернуться до свого звичного заняття – поширенню війни. Дай Бог, щоб білоруська влада не отримали на своїй території ще один палаючий знекровлений Донбас, створювати які всі ці “вагнерівці” дуже добре вміють”, – написав президент.

29 липня стало відомо про затримання 32 бійців ПВК «Вагнер» в санаторії під Мінськом, багато хто з них до цього воювали на сході України. За версією слідства, вони збиралися організовувати масові заворушення під час президентських виборів.

Росія і Україна вимагали їх видати, в результаті 14 серпня Білорусь передала їх Росії. «Інтерфакс» з посиланням на джерело повідомило, що росіянам «не загрожує кримінальна або інша процесуальна переслідування», вони «роз’їжджаються по домівках».

Поділитись