Зеленський російською мовою звернувся до Путіна через події на Донбасі

Зеленський російською мовою звернувся до Путіна через події на Донбасі

Глава України Володимир Зеленський звернувся до російського лідера Володимира Путіна російською мовою, розмовляючи з іноземними журналістами.

Текст інтерв’ю з’явився на офіційному сайті українського президента.

За словами Зеленського, у РФ може бути багато питань до України про двосторонні відносини, є такі питання і у Києва.

«Но когда люди хотят закончить войну, нормализовать отношения, они говорят: да бог с ней, с той аджендой, давай встретимся, давай, поехали»,, – заявив український лідер.

При цьому він зазначив, що в України і Росії загальна історія, і додав, що росіяни не хочуть війни. Президент України підкреслив, що на зустрічі з Путіним можна обговорювати тільки конфлікт в Донбасі.

Глава України також заявив, що Київ при необхідності може створити «найпотужнішу армію в Європі», якщо західні країни відмовляться надавати країні допомогу у вирішенні конфлікту на Донбасі.

Напередодні глава РФ Володимир Путін після зустрічі з лідером США Джо Байденом в Женеві оголосив, що у Росії по відношенню до України тільки одне зобов’язання – сприяти реалізації мінських угод, і РФ до цього готова. Він підкреслив, що американський президент також згоден з тим, що мінські домовленості повинні лежати в основі врегулювання ситуації на Україні.

Тим часом в МЗС РФ вважають, що адміністрація Зеленського саботує виконання мінських угод, щоб зберегти антиросійські санкції Заходу.

Поділитись