Зеленський перерахував винаходи українців

Зеленський перерахував винаходи українців

Президент Володимир Зеленський заявив, що його співвітчизники створили перший вертоліт, ракетний двигун, штучний супутник Землі і цілий ряд інших винаходів.

Про це він заявив в ході виступу на Київському міжнародному економічному форумі. Запис трансляції доступна в Facebook офісу глави держави. Він повідомив гостям форуму, що вони приїхали в «дійсно феноменальну країну», яка стала «одним з найцікавіших і найпривабливіших стартапів на планеті Земля». Зеленський похвалився, що українці створили перший вертоліт, ракетний двигун, штучний супутник Землі, прообраз рентгена, компакт-диск, поштовий індекс і технологію електричного трамвая. Крім того, представники цієї нації побудували найбільший в світі літак і винайшли сервіси PayPal і WhatsApp.

«Це той самий made in Ukraine, яким ми пишаємося і який надає нам конкурентну перевагу», – підкреслив український лідер. Однак, за його словами, Україні, яку він назвав алмазом, потрібно «ограновування» з реформ та інвестицій для перетворення в «справжній діамант у центрі Європи».

Поділитись