Зеленський оцінив прогрес у переговорах між Росією та Україною

Зеленський оцінив прогрес у переговорах між Росією та Україною

Президент України Володимир Зеленський заявив 16 березня, що переговори української делегації з Росією мають продовжуватись, незважаючи на труднощі у взаєморозумінні сторін.

За його словами, позиції РФ і України звучать вже реалістичніше, але для досягнення результату переговорів ще потрібен час.

«Кожному потрібно працювати на своєму місці, зокрема нашим представникам у делегації на переговорах із Російською Федерацією. Це важливо, тяжко, але важливо. Тому що будь-яка війна закінчується угодою», – сказав український лідер у своєму відеозверненні до Telegram.

Зеленський додав, що йому повідомляють про продовження зустрічей двох делегацій.

“Ще потрібен час, щоб рішення були на користь саме України”, – підсумував президент країни.

Раніше у вівторок, 15 березня, член української делегації Михайло Подоляк розповів, що переговори між Україною та Росією продовжаться у середу, 16 березня. Він наголосив, що у позиціях російської та української делегацій на переговорах існують фундаментальні протиріччя, однак зазначив, що компроміс можливий.

7 березня завершився третій етап переговорів Росії та України у Біловезькій пущі. Зустріч тривала понад три години. За словами голови російської делегації Володимира Мединського, очікування від переговорів не виправдалися, підписати будь-які документи за їхніми підсумками не вдалося.

Попередні два етапи російсько-українських переговорів пройшли 3 березня у Біловезькій пущі та 28 лютого у Гомельській області Білорусії.

Речник Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що переговори Росії та України йдуть не так легко, як хотілося б. За його словами, увійти до системи компромісу не можуть питання щодо територіальної цілісності, суверенітету чи незалежності України.

У свою чергу міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що переговори між Москвою та Києвом спрямовані на забезпечення нейтрального статусу України. Лавров наголосив, що Росія прагне зупинити війну, яку київський режим нібито упродовж восьми років веде проти жителів Донбасу.

Поділитись