Зеленський назвав санкції проти Росії марними

Зеленський назвав санкції проти Росії марними

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з делегацією конгресу США назвав непрацюючими санкції, введені проти Росії.

Про це повідомляє офіс глави держави.

«Нинішні санкції з боку ЄС і США на сьогодні вже не працюють – Росія звикла з цим жити, забираючи при цьому інші території та погрожуючи Європі», – заявив Зеленський.

За його словами, цивілізований світ не може цього дозволити. «Тому я вважаю, що треба не просто тиснути, а вибудувати новий формат санкцій політики», – додав президент України.

Він також заявив, що Росія відвела «лише близько 10 тисяч» військовослужбовців від українських кордонів.

У переговорах з представниками США брали участь глава української делегації в Тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук, віце-прем’єр Олексій Резніков, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і керівник офісу президента Андрій Єрмак. Зеленський заявив, що зустріч в черговий раз підтвердила, що США є стратегічним партнером України.
Навесні сталося чергове загострення ситуації в Донбасі, Україна заявляла, що Росія нарощує військову присутність на кордонах. Москва заперечувала звинувачення і підкреслювала, що війська перебувають в тих районах, де це доцільно.

Поділитись