Зеленський має намір досягти звільнення українців, затриманих у Криму

Зеленський має намір досягти звільнення українців, затриманих у Криму

Президент Володимир Зеленський заявив, що керівництво країни зараз активно займатиметься поверненням тих українців, які були затримані в Криму.

Про це повідомляє прес-служба Офіс президента.

“Ми розуміємо, що ще багато наших людей на території Російської Федерації, і багато перевезених з Криму. Це інший трек, яким ми зараз теж займаємось”, – заявив президент.

Нагадаємо, так звана Донецька народна республіка і Київ завершили перший за останні два роки обмін утримуваними особами на Донбасі.

При цьому Україна, як очікується, незабаром передасть Донецьку ще кілька прихильників ДНР.

Київ зі свого боку передав 60 осіб, Донецьк і Луганськ передали українській стороні 52 людини. У ДНР повідомляють, що, як очікується, пізніше Україна доставить ще кілька прихильників самопроголошеної республіки для обміну. Як повідомила “омбудсмен ДНР” Дар’я Морозова, решта учасників обміну вже виїхали з території України.

Джерело «Інтерфаксу» повідомляє, що списки передбачали повернення 87 прихильників так званої ДНР. За його словами, поки не встановлено, з якої причини вони не повернулися — відмовилися від обміну або Київ не став їх видавати.

Керівник групи з обміну військовополонених так званої ЛНР Ольга Кобцева заявила, що Луганськ отримав від України 63 людини, а передав Києву 25.

Таким чином, попередньо, формула обміну склала «123 на 77».

В Офісі президента Зеленського повідомили, що Україна в рамках обміну отримала з Донбасу 76 осіб.

Поділитись