Зеленський формує виборчі комісії старими методами, – заява «Батьківщини»

Зеленський формує виборчі комісії старими методами, – заява «Батьківщини»

Територіальні виборчі комісії у Хмельницькій області сформовані таким чином, що керівні органи у всіх без винятку ТВК повністю контролює партія влади, а опозиція не отримала жодного представника. Це є безпрецедентним порушенням одного із засадничих принципів проведення виборів – рівного виборчого права.

Партія «Батьківщина» бере участь у виборах усіх рівнів уже понад 20 років, але такий кричущий випадок узурпації влади в комісіях цілого регіону – а значить впливу на результати голосування – ми фіксуємо вперше.

Керівні посади в комісіях Хмельниччини отримали представники партій «Слуга народу», «Голос» і «Солідарність жінок України» (про існування якої ви, напевно, ніколи не чули). Наше розслідування показало, що кандидатури від цих трьох політичних сил готувались в одному офісі. Фактично це означає, що партія Зеленського взяла під свій абсолютний контроль хід виборів на Хмельниччині.

Звертаємо увагу, що таке зухвале порушення законів і принципів демократії відбулося під кураторством члена Центральної виборчої комісії Олександри Кармази, яка стала членом ЦВК за квотою … «Слуги народу»!

Подібну ситуацію з диспропорційним розподілом представництва партій у виборчих комісіях ми спостерігаємо практично у всіх інших регіонах України.

Ми звертаємося до президента Зеленського: півтора року тому ви обіцяли виборцям, що тепер все буде по-іншому – чесно, демократично, прозоро, справедливо. Поясніть, навіщо ви зараз влаштовуєте такий ганебний цирк і встановлюєте монополії у виборчих комісіях? Готуєте фальсифікації? Боїтесь, що без них ви втратите владу? Тоді чим ви відрізняєтесь від попередників?

Ми не допустимо фальсифікацій. «Батьківщина» трикратно посилить присутність у комісіях завдяки спостерігачам. Ми контролюватимемо кожен крок ваших ставлеників. Тому що Україна заслуговує на чесні, демократичні, прозорі вибори. Навіть якщо у владі опинилися випадкові люди, які щосили чіпляються за свої крісла.

Поділитись