Збройні сили Ірану визнали відповідальність за аварію українського літака під Тегераном

Збройні сили Ірану визнали відповідальність за аварію українського літака під Тегераном

Корпус вартових ісламської революції ( елітні частини ЗС Ірану) визнав відповідальність за аварію українського літака під Тегераном. Про це в суботу заявив командувач Повітряно-космічними силами КВІР бригадний генерал Амір Алі Хаджизаде.
“Ми визнаємо всю відповідальність і готові слідувати будь-яким розпорядженням, які візьмуть влади [країни]”, – сказав він. Хаджизаде додав, що “захотів померти, коли почув про катастрофу українського літака, щоб не бути свідком цієї трагедії”.

За його словами, “система протиповітряної оборони країни була в стані максимальної готовності в ніч, коли стався інцидент”.

Збройні сили Ірану не намагалися приховати причину краху українського літака, але хотіли провести розслідування, зазначив генерал.

“Затримка повідомлення сталася не тому, що хтось хотів приховати [причину катастрофи], а тому що генштаб повинен був провести розслідування”, – цитує його агентство ISNA.

Амір Алі Хаджизаде зазначив, що “літак був ідентифікований як крилата ракета, у оператора було 10 секунд, щоб прийняти рішення”.

Поділитись