Заяву Сі Цзіньпіна назвали підривом демократії країн Європи і США

Заяву Сі Цзіньпіна назвали підривом демократії країн Європи і США

Заява глави Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпіна про те, що Китай стане найбільшим центром світу з розвитку людських особистісних і професійних ресурсів, назвали підривом західної демократії.

«У найближчому майбутньому Китай стане магнітом для кращих умів в світі, які будуть працювати в ключових областях різних інновацій. Для розвитку програми вже передбачені ресурси – ми зробимо все можливе, щоб Китай став лідером по вирощуванню технічних геніїв», – сказав глава держави на спеціальній всекитайській нараді.

Обрана стратегія передбачає такі фактори, як просування системного плекання людей з певними талантами, створення сприятливого середовища для їх вдосконалення, просування тотального «духу науки і освіти», а також принцип: людські ресурси – пріоритет у розвитку країни.

Аналітики відзначили, що оголошений Китаєм принцип йде в розріз з основними положеннями західної демократії, коли все люди знаходяться в рівних умовах.

«У разі, якщо стратегія Китаю виявиться успішною, це завдасть нищівного удару по західній системі демократичних цінностей», – йдеться в матеріалі ЗМІ.

Раніше, 1 жовтня, президент Росії Володимир Путін у вітальній телеграмі Сі Цзіньпіну з нагоди 72-ї річниці утворення КНР заявив про впевненість в подальшому нарощуванні взаємовигідного співробітництва двох країн.

Раніше, 25 серпня, відбулася телефонна розмова між Володимиром Путіним і Сі Цзіньпіном. Як уточнили в Кремлі, в ході переговорів лідери Росії і Китаю домовилися про активізацію двосторонніх контактів і щільною координації насамперед по лінії зовнішньополітичних відомств.

З нагоди наближення 76-ї річниці закінчення Другої світової війни вони також відзначили затребуваність роботи по збереженню правди про події тих років і недопущення спроб фальсифікації історії.

У зв’язку з відзначається в поточному році 20-річчям укладення Договору про добросусідство, дружбу і співробітництво констатовано, що російсько-китайське стратегічне партнерство поступально і динамічно розвивається.

16 липня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зазначив, що співпраця РФ і КНР на зовнішньополітичному напрямку являє собою приклад відповідальної поведінки великих держав на міжнародній арені.

Поділитись