Засуджений в США за шпигунство на користь РФ оголосив про невинність

Засуджений в США за шпигунство на користь РФ оголосив про невинність

Колишній американський спецназівець Пітер Рафаель Дзібінскі Деббінс, засуджений до 15 років і восьми місяців в’язниці за шпигунство на користь Росії, спробував відмовитися від визнання провини.

Про це повідомляє Associated Press. Згідно з інформацією агентства, на цьому тижні Деббінс подав рукописне клопотання з проханням відкликати визнання своєї вини з тюремної камери в Олександрії. Він не пояснив причин свого рішення.

Прокурори заявили, що у колишнього спецназівця немає підстав для відкликання визнання. У п’ятницю, через два дні після подачі рукописного клопотання Деббінса, його адвокат Девід Беновиц подав прохання, щоб відхилити клопотання.

14 травня суд у Вірджинії засудив визнаного винним в шпигунстві на користь Росії Деббінса до 15 років і восьми місяців тюремного ув’язнення.

У листопаді 2020 року стало відомо, що відставний спецназівець зізнався у співпраці з російською розвідкою. За версією слідства, починаючи з грудня 1996 по січень 2011 року Деббінс знаходився в змові з працівниками російської розвідки.

У той же час журналісти The Washington Post повідомляли, що чоловік визнавався у співпраці з розвідкою РФ ще роком раніше, але залишався на свободі.

У період з 1998 по 2005 роки Деббінс обіймав посаду офіцера в американських сухопутних силах, служачи в хімічних підрозділах, потім у званні капітана перейшов в спецназ. Мін’юст США стверджує, що Деббінс змінив рід військ за наполяганням російської розвідки.

Поділитись