Заступника голови Генштабу ЗС Росії звинуватили в розкраданні 6,7 мільярда рублів

Заступника голови Генштабу ЗС Росії звинуватили в розкраданні 6,7 мільярда рублів

Російські правоохоронні органи пред’явили звинувачення заступнику начальника Генштабу Збройних сил Росії, генерал-полковнику Халілу Арсланову, підозрюваному в розкраданні 6,7 мільярда рублів.За версією слідства, Арсланов причетний до двох епізодів шахрайства в ході реалізації державного контракту на сервісне обслуговування і ремонт військової техніки. Про це повідомляє у вівторок, 21 січня, новинне агентство “Інтерфакс” з посиланням на оприлюднені в суді матеріали слідства.

Кримінальне розслідування щодоо Арсланова було порушено в серпні 2013 року. Як спільника обвинуваченого в справі фігурує полковник Павло Кутах, начальник управління замовлень щодо вдосконалення технічної основи системи управління ЗС Росії, і колишні топ-менеджери “Воентелекома”.

У жовтні 2019 року газета “Комерсант” писала, що Арсланов і інші фігуранти міняли етикетки на китайській техніці і поставляли її під виглядом російських розробок. Загальна сума викраденого таким чином з армійського бюджету оцінюється в 2,2 мільярда рублів.

Поділитись