Застосування сучасної російської зброї в Україні стало сигналом для НАТО

Застосування сучасної російської зброї в Україні стало сигналом для НАТО

Росія надіслала НАТО сигнал, застосувавши ракету «Кинжал» в Україні.

Про це йдеться у публікації американського видання Fox News. Збройні сили Росії 18 березня знищили підземний склад боєприпасів українських військ в Івано-Франківській області, застосувавши гіперзвуковий комплекс «Кинжал».

Як наголошують автори, ЗС РФ вперше застосували подібне озброєння під час спецоперації. Журналісти Fox News звернулися за коментарем до колишнього офіцера військової розвідки США Ребекки Коффлер. На її думку, запуск ракети “Кинжал” – це частина “стратегічного плану Путіна”. Також вона заявила, що навіть просте припущення щодо запуску такої зброї є значним.

“Це (застосування ракети) змінює правила гри в геополітичній сфері, тому що Москва намагається відправити стратегічне повідомлення”, – заявила Коффлер.

Як нагадують аналітики Fox News, гіперзвукові ракети – одне з найсучасніших озброєнь у світі на сьогоднішній день. Комплекс «Кинжал» запускається з літака МіГ-31К і здатний рухатися в 10 разів швидше за швидкість звуку. Дальність поразки становить дві тисячі кілометрів.

За словами Ребекі Коффлер, запустивши цю ракету, Росія дала чіткий сигнал Сполученим Штатам і НАТО, що в її розпорядженні є гіперзвукова зброя, яку вона може застосувати у разі потреби.

«Росія могла використати якусь іншу ракету, але вибір упав на гіперзвукову. Таким чином, стратегічний сигнал полягає в тому, що вони мають цю зброю», – стверджує колишній офіцер.

Також Коффлер звернула особливу увагу на те, що ракета «Кинжал» може мати два типи бойової частини: зі звичайною бойовою частиною та ядерною. За словами колишньої розвідниці, це також має важливе значення.

«Москва, можливо, запустила гіперзвукову ракету, щоб змусити нас (США та НАТО) відступити. Щоб утримати нас від втручання у події в Україні», – пояснила Ребекка Коффлер.

Раніше американський генерал Дептула розкрив причину відмови США від безпольотної зони над Україною. За його словами, якби Вашингтон відгукнувся на заклик Києва, це призвело б до війни з Росією та, відповідно, до значних втрат американської авіації.

Поділитись