Засідання підгрупи з безпеки по Донбасу почалося в відеорежимі

Засідання підгрупи з безпеки по Донбасу почалося в відеорежимі

Позачергове засідання підгрупи з безпеки контактної групи по врегулюванню конфлікту на Донбасі почалося в режимі відеоконференції.

Про це заявили журналістам в представництві самопроголошеної Донецької народної республіки в Спільній центрі з контролю і координації режиму припинення вогню (СЦКК).

Раніше в ДНР повідомили, що на позачерговому засіданні підгрупи у вівторок планується обговорити виконання додаткових заходів контролю чинного перемир’я, задіяння координаційного механізму з реагування на порушення режиму припинення вогню, а також питання узгодження протимінних заходів і розведення сил.

“О 14.00 робоча група з питань безпеки приступила до позачергового раунду переговорів у форматі відеоконференції”, – сказав представник ДНР в СЦКК.

Додаткові заходи забезпечення перемир’я вступили в силу в Донбасі в понеділок. Ці заходи передбачають повну заборону ведення вогню, розміщення озброєння в населених пунктах і поблизу них, наступальних і розвідувально-диверсійних дій. Крім того, вони передбачають дисциплінарну відповідальність за порушення режиму припинення вогню. Накази про припинення вогню, містять у собі заходи по його підтримці, повинні діяти до повного врегулювання конфлікту.

Поділитись