Засідання Одеської обласної ради розпочалося з масової бійки

Засідання Одеської обласної ради розпочалося з масової бійки

Депутати не змогли прийти до згоди з приводу кандидатури голови, повідомляє газета «Думська».

Захід відкрив нинішній глава ради Анатолій Урбанський, який у вересні обійме посаду депутата Верховної Ради від партії колишнього президента України Петра Порошенка «Європейська солідарність». Практично на самому початку заходу заступник голови області Віталій Свічинський, що належить до тієї ж політичної сили, звинуватив колег у змові і закликав блокувати трибуну. У чому саме, на думку депутата, складався змову, не уточнюється.

Свічинського підтримали інші люди з партій “Наш край” і “Батьківщина”, зав’язалася бійка. Голова змушений був оголосити перерву і запросити в зал поліцію для наведення порядку.

Відзначається, що призвідником заворушень став лідер регіонального відділення «Батьківщини» і перший заступник Урбанського Олег Радковський. Його метою було зірвати обрання голови, в такому випадку він став би виконуючим обов’язки глави ради.

Вибори до Верховної Ради відбулися 21 липня. Партії «Європейська солідарність» і «Батьківщина» зайняли на них четверте і третє місця відповідно, отримавши приблизно по 20 мандатів. Більшість місць в новому парламенті отримала партія президента Володимира Зеленського «Слуга народу» – 254 з 450 мандатів, що дозволяє їй вперше в історії незалежної України сформувати монопартійний більшість.

Поділитись