Запеклі бої почалися на лінії Бердичі – Орлівка – Тоненьке із російськими загарбниками

Запеклі бої почалися на лінії Бердичі – Орлівка – Тоненьке із російськими загарбниками

Після захоплення Авдіївки та відтіснення ЗСУ на захід від міста, запеклі бої почалися на лінії Бердичі – Орлівка – Тоненьке.

Але минулого тижня два останні населені пункти, судячи з даних українських військових пабліків, впали (РФ офіційно заявила про це, Україна не підтверджувала). І звідти росіяни намагаються розвивати наступ далі на захід – на Семенівку та Уманське.

Як ми вже писали, в бій кидаються великі механізовані з’єднання з десятками танків, які, незважаючи на втрати, поступово розширюють російську зону контролю у напрямку зазначених сіл.

Інститут вивчення війни (США) пише, що російські війська помічені на південній околиці Семенівки і просунулися на захід від Тоненького, у бік Уманського. Розширення «сірої зони» у цьому напрямі зафіксував і український військовий паблік Deep State (на порівняльній карті).

Російські паблики заявляють, що на підступах до Уманського ЗСУ зміцнили берег річки Дурна, що прикриває село зі сходу. Семенівка укріплена у три пояси – у самому селі, на висотах, а також річкою.

Що ж до Бердичів, то там бої, за даними українських пабліків, продовжуються.

При цьому Інститут вивчення війни сьогодні заявив, що російські війська просунулися на захід від села. Про це повідомили російські телеграм-канали.

На південь продовжуються бої в районі Первомайського. Deep State сьогодні відзначив поступ росіян у бік Нетайлового.

Тобто після перших швидких поступів на захід від Авдіївки наступ РФ сповільнився, але не припинився.

Зважаючи на те, що потужних укріплень там у ЗСУ не було, і будувати їх почали «з коліс», можна припустити, що затримувати просування противника українські війська зараз змушені за рахунок запровадження резервів. Що проблематизує і без того наболілі питання нестачі людей та економії боєприпасів.

Поділитись