Залишки урагану Іда виявилися більш катастрофічними і смертельними, ніж сам ураган

Залишки урагану Іда виявилися більш катастрофічними і смертельними, ніж сам ураган

Залишки урагану Іда, що дійшли до північного сходу США, виявилися більш катастрофічними і смертельними, ніж сам ураган.

Залишки урагану Іда, що дійшли до північного сходу США, виявилися більш катастрофічними і смертельними, ніж сам ураган, що обрушився раніше на Луїзіану – в Нью-Йорку і Нью-Джерсі жертвами торнадо, злив і повеней стали принаймні 22 людини. Кілька ліній метро, ​​а також діяльність одного з аеропортів довелося зупинити.

Проливний дощ, який прийшов на Північно-Схід США разом із залишками урагану Іда, який ослаб на той час до тропічного шторму, перетворив вулиці і платформи метро Нью-Йорка і Нью-Джерсі в річки. Рятувальники на човнах діставали людей з дахів автомобілів. Сотні людей були евакуйовані з поїздів і метро. Вісім ліній метро були повністю зупинені – вода хлинула в підземку водоспадом. Затопило нижній поверх і багажний відсік аеропорту Ньюарка – на кілька годин аеропорт не працював.

Вперше в історії Нью-Йорка в місті був встановлені режим надзвичайного стану через паводки. До п’ятої ранку будь-яких автомобілів, крім рятувальних, було заборонено пересуватися по місту. Кілька людей, включаючи дворічного хлопчика, загинули потонули в підвальних квартирах в Квінсі. П’ятеро людей були знайдені мертвими в житловому комплексі в місті Елізабет, штат Нью-Джерсі. Вісім сантиметрів опадів випало ввечері в середу в Центральному парку Нью-Йорка за годину, що вдвічі побило попередній рекорд, встановлений тропічним штормом Генрі, який обрушився на місто і штат 11 днів тому.

Торнадо в середу вночі були зафіксовані в Меріленді і Філадельфії, а в Нью-Джерсі торнадо знищив дев’ять будинків поспіль на одній вулиці.

Поділитись