Захарова прокоментувала слова Борреля про закон про іноагентів у Грузії

Захарова прокоментувала слова Борреля про закон про іноагентів у Грузії

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова відреагувала на слова глави Євродипломатії Жозепа Борреля про те, що закон про іноземних агентів у Грузії несумісний із цінностями Євросоюзу.

“Тепер зрозуміло, чому США ще не в Європейському союзі – там цей закон діє з 1938 року”, – написала Захарова в Telegram-каналі.

Напередодні грузинський парламент більшістю голосів ухвалив у першому читанні законопроект «Про прозорість іноземного впливу». Документ передбачає створення реєстру неурядових організацій та засобів, які отримують фінансування з-за кордону.

На тлі цього у Тбілісі розпочалися мітинги. Так, 7 березня біля парламенту Грузії зібралося кілька сотень людей, для розгону людей правоохоронці пустили в хід сльозогінний газ та водомети.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі висловилася на підтримку протестувальників. Вона пообіцяла накласти вето на законопроект, якщо його ухвалять у парламенті.

8 березня мітингувальники в Грузії анонсували продовження акції протесту в Тбілісі о 15:00 за місцевим часом. Наразі у будівлі парламенту Грузії немає протестувальників, на території залишаються лише правоохоронці.

Поділитись