За упійману рідкісну рибу чoловіка засудили до року обмеження волі

За упійману рідкісну рибу чoловіка засудили до року обмеження волі

За виловлених у період нересту трьох вирезубів, які занесені до Червоної книги, та шістьох лящів чоловік отримав суворе покарання.

Як пише Експрес-онлайн із посиланням на Єдиний реєстр судових рішень,  близько третьої ночі 17 травня цього року мешканець Кельменецького району Чернівецької області встановив на Дністровському водосховищі біля села Нагоряни риболовну сітку довжиною 30 та висотою півтора метра. А вже об 11-й ранку дістав з неї улов.

Як підрахували рибні інспектори, своїми діями браконьєр завдав шкоди навколишньому природному середовищу на 31020 гривень.

Проти зловмисника порушили кримінальну справу. За незаконне зайняття рибним добувним промислом, яке заподіяло істотної шкоди, йому загрожував штраф від 1700 до 3400 гривень або обмеження волі до трьох років. Маючи за плечима не одну судимість, рибалка розумів, що покарають його з усією суворістю. Тому уклав угоду з прокурором про визнання винуватості, а Кельменецький районний суд затвердив її.

“Призначити покарання у виді одного року обмеження волі з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого”, – зазначається у судовому вироку.

Поділитись